Tyrrheense kust

Maratea ligt aan de kartelige rotskusten van het 30 kilometer kleine Basilicaanse kuststrookje, hier ook wel Golf van Policastro genoemd. Het water is er glashelder en ideaal om te snorkelen. Het binnenland is groen en ongerept en er zijn prachtige wandelroutes uitgestippeld in de bergen.

In de heuveldorpjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan en is het leuk om een kaasmakerij te bezoeken.

Deze kust is één van de meest onbedorven kusten van heel Italië. Zelfs in augustus, op het hoogtepunt van het toeristenseizoen, behoudt het zijn rust en harmonie.

Maratea bestaat uit twee delen: Maratea Inferiore aan de kust, met kleine strandjes en een haven, en Maratea Superiore op een berghelling. Alleen al de route er naar toe is een adembenemende ervaring. Enorme bergen en vergezichten met kleurrijke dorpjes die langs de groene steile berghellingen lijken geplakt.

In Maratea en het hoger gelegen stadje Rivello zijn aardige, zelfs luxe, restaurants te vinden en kun je de typische ovotarica (gedroogde tonijnkuit) geserveerd krijgen. Het kleine haventje van Maratea Inferiore, dat aan de voet van het oude centrum, Superiore, ligt, is een heerlijke plek om, uitkijkend over de haven, onder het genot van een glas wijn deze specialiteit te genieten.

Vanaf de top van de Monte Biagio die hoog boven het dorp uittorent, kun je de baai mooi overzien.

Op de top van de  Monte Bagio bevindt zich het Christusbeeld, het beeld van De Verlosser,. Dit is het belangrijkste monument van Maratea.Het beeld is 22 meter hoog, de Monte Biagio is 624 meter hoog. Op dat van Rio de Janeiro na is het op een na grootste Jezusbeeld ter wereld.

In nabijheid van het reusachtige beeld staat de Basiliek San Biagio en de resten het vervallen gehucht Castello. Vanaf de Monte San Biagio heeft men een schitterend uitzicht over de Golf van Policastro en de ruige kust van de Cilento. Ook de uitzichten vanaf de kustwegen zijn spectaculair.

 

Klik hier voor onze gezellige workshop YOGA en de ITALIAANSE KEUKEN
Vanaf € 1695,- p.w.
Landgoed Misossero
1 tot 12 / 16 personen (incl. le Stalle)
Bekijk en boek
Vanaf € 1230,- p.w.
Casa Olive
1 tot 8/9 personen
Bekijk en boek
Vanaf € ,- p.w.
Casa Mimosa
2 tot 4 (evt. 6) personen
Bekijk en boek
Vanaf € 1097,- p.w.
Casa Aquila
1 tot 8 personen
Bekijk en boek
Vanaf € 1795,- p.w.
Villa Pettirosso
9 tot 12 personen
Bekijk en boek
Vanaf € 245,- p.w.
Le Stalle
Uitbreiding voor Casa Mimosa of Casa Olive
Bekijk en boek
Deze maatwerk website is gemaakt met de Websitemachine.nl tmp-achtergrond