Het persen

Aangekomen in de frantoio gebeurt het volgende:

Bij de oleificio of frantoio worden de bakken geledigd, en worden de olijven via een zuigsysteem naar een wasmachine' gebracht.

Via in een transportband worden de blaadjes van de olijven gescheiden, en worden de olijven zelf gewassen.

De olijven worden verpulverd tot een egale brij (steeds met pitten!), waarna deze wordt geperst.

In de centrifuge wordt de olie en het vruchtvocht van elkaar gescheiden.

Uiteindelijk wordt de olie op verschillende manieren gefilterd, en komt de olie, klaar voor consumptie, in de recipiënten terecht.

U kunt hier zien hoe de olijfolie van De Eend apart wordt gemerkt

( Rovitto per Eend ) zodat er geen vermenging met andere olie kan plaatsvinden.

Klik hier voor onze gezellige workshop YOGA en de ITALIAANSE KEUKEN
Vanaf € 630,- p.w.
Casa Mimosa
2 tot 4 (evt. 6) personen
bekijk en boek
Vanaf € 1085,- p.w.
Casa Olive
1 tot 10 personen
bekijk en boek
Vanaf € 315,- p.w.
Le Stalle
Uitbreiding voor Casa Mimosa of Casa Olive
bekijk en boek
Vanaf € 875,- p.w.
Casa Aquila
1 tot 10 personen
bekijk en boek
Vanaf € 700,- p.w.
Casa Lucertola
1 tot 4 personen
bekijk en boek
Vanaf € 1575,- p.w.
Landgoed Misossero
1 tot 16 personen
bekijk en boek
Een webdesign van Reclamebureau Ontwerpfabriek Hilversum tmp-achtergrond