Het gebied

Deze bijzondere olijfolie komt uit de Zuid-Italiaanse provincie Basilicata. Een gebied dat wordt gekenmerkt door zeer verschillende klimaattypen en bodemgesteldheden welke zeer gunstig zijn voor de olijventeelt.

In de Zuid-Italiaanse provincie Basilicata zijn vier productiegebieden: Vulture, Bassa Val d'Agri, Bassa Collina Materana en de streek Pollino.

Onze olijfolie komt uit de streek Pollino

In deze prachtige streek vindt men de unieke olijfboom Farisana. De groene Farisana-olijf is biologisch, heeft een lage zuurgraad en is van bijzondere hoge kwaliteit.
Vanwege haar lage zuurgraad is de olie minder lang houdbaar (2 jaar) dan andere olie.

De olie uit deze regio is altijd een van de beste kwaliteit geweest.

Daarnaast is zij exclusief omdat er maar weinig buiten de regio wordt verkocht en voornamelijk wordt gebruikt voor eigen consumptie.

Olio d'oliva della Cantina Zozarovitto di Senise, Pollino is niet alleen exclusief maar ook zéér bijzonder, mede omdat zij afkomstig is van olijven die tot rijping zijn gekomen in het enorme en prachtige natuurgebied Pollino. Een gebied waar de biologische teelt al generaties lang vanzelfsprekend is en de lokale olijfolie een van de meest essentiële componenten van de regionale keuken is.

Mede hierdoor hebben de producenten een hoge expertise ontwikkeld in het selecteren en bewerken van olijven, een garantie voor smaak en kwaliteit.

De fabrieken in Basilicata waar de olijven worden geperst zijn hypermodern uitgerust. Zij garanderen niet alleen een maximale opbrengst maar meer belangrijk, een olijfolie van de hoogste kwaliteit. Vanzelfsprekend gaat het hier om extra-vergine olijfolie, gefilterd of niet, verkregen door een combinatie van eerst koude en daarna mechanische persing.

Klik hier voor onze gezellige workshop YOGA en de ITALIAANSE KEUKEN
Vanaf € 1695,- p.w.
Landgoed Misossero
1 tot 12 / 16 personen (incl. le Stalle)
Bekijk en boek
Vanaf € 1230,- p.w.
Casa Olive
1 tot 8/9 personen
Bekijk en boek
Vanaf € ,- p.w.
Casa Mimosa
2 tot 4 (evt. 6) personen
Bekijk en boek
Vanaf € 1097,- p.w.
Casa Aquila
1 tot 8 personen
Bekijk en boek
Vanaf € 1795,- p.w.
Villa Pettirosso
9 tot 12 personen
Bekijk en boek
Vanaf € 245,- p.w.
Le Stalle
Uitbreiding voor Casa Mimosa of Casa Olive
Bekijk en boek
Deze maatwerk website is gemaakt met de Websitemachine.nl tmp-achtergrond