Header NL

Het dorp Senise in Basilicata

senise kasteelmuurSenise heeft een prachtig en heel karakteristieke dorpskern met rondom een eeuwenoude kasteelmuur. Het dorp ligt in de provincie Basilicata.

Basilicata is misschien wel de meest onbekende provincie van Italie, en daarom voor velen zo geweldig. De zo bekende Zuid Italiaanse gastvrijheid, de authenthieke Italiaanse sfeer, serene rust, onbedorvenheid, dit zijn alle begrippen die in Basilicata thuishoren.

De Lucani - zoals de inwoners van Basilicata zichzelf noemen - leven hier niet van industrie of toerisme, maar voornamelijk van de landbouw en veeteelt. In de meest onherbergzame delen lijkt de tijd stil te zijn blijven staan en sommige inwoners spreken nog met een Grieks accent.

Senise ligt aan de voet van het enorme nationale natuurpark Pollino in de Valei de Sinni. Door deze valei stroomt de gelijknamige rivier de Sinni, welke eindigt in het stuwmeer Lago di Monte Cotugno.

Het park ligt op de grens met de regio Calabrië maar ook tussen twee zeeën, de Tyrrheense en de Ionische Zee. De meer dan 2000 meter hoge bergtoppen van het park zijn meestal vanaf oktober tot begin mei bekleed met hagelwitte sneeuw.  Met zijn 192.565 hectare groot is het park het grootste beschermde natuurgebied in Italië.

senise_straatjeGeniet in Senise van een unieke sfeer, een unieke natuur, geniet er van heerlijke lokale gerechten en bezoek zeker ook de verschillende badplaatsen aan de diverse zand- en/of rotskusten.

Bezoek zeker ook de eeuwenoude stadjes in het binnenland en u zult genieten van een fantastische ervaring!

U kunt ook mee doen aan onze seizoengebonden activiteiten waaronder het plukken en persen van olijven of druiven, het zoeken en plukken van allerhande eetbare paddenstoelen of het volgen van een VAKANTIECURSUS ITALIAANSE TAAL EN CULTUUR.

senise_by_nightOok kunt u een cursus volgen in het bereiden van de gerechten uit die geweldige Italiaanse locale keuken tijdens een meer dan aangenaam verblijf in onze Massera Misosero!

Kortom, voor ieder wat wils in Senise en op Masseria Misosero!

Maak je website met Websitemachine.nl