Eigenschappen

Specifieke eigenschappen van olijfolie:

§ BEWARING:
Hou er steeds rekening mee dat er 3 dingen zijn waaraan olijfolie niet mag worden blootgesteld: zuurstof, licht en te hoge of te lage temperaturen. Bewaar de olie in (donker) glas of in een metalen blik, op een donkere plaats (vb. in je kelder).

§ CULINAIRE EIGENSCHAPPEN:
De smaak: een bijzondere smaak en een uniek aroma, die zorgt voor zijn gastronomische appreciatie.
Verhitting: terwijl de meeste vetten kunnen verwarmd worden tot 185-195°C, kan olijfolie verhit worden tot 210°. Olijfolie kan ook vaker verhit worden dan andere vetten vooraleer er schadelijke stoffen gevormd worden. Overdrijf hierin echter niet!

§ GEZONDHEID:
Spijsvertering: de lichte verteerbaarheid van olijfolie zorgt ervoor dat je zelfs van een digestieve werking kan spreken.
Hart- en vaatziekten: 30 jaar geleden deed men voor het eerst onderzoek naar de invloed van olijfolie op hart en bloedvaten, omdat men constateerde dat de mensen die rond de Middellandse zee woonden, aanmerkelijk minder hartziekten hadden.
Elk vet heeft een verschillend effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Een hoog cholesterolgehalte bemoeilijkt de bloedtoevoer in de bloedvaten, hetgeen op de duur kan leiden tot verstopping. Ons lichaam produceert ook zelf cholesterol, maar door een te grote inname van voornamelijk dierlijke vetten wordt het gehalte al vlug te hoog, met alle gekende gevolgen vandien. Toch zijn er ook vetten die een positieve invloed hebben op ons lichaam, vooral bepaalde onverzadigde, plantaardige vetten met olijfolie als absolute koploper (gevolgd door raapzaadolie, en dan palmolie): deze helpen niet alleen het cholesterolgehalte op peil te houden en zelfs verlagen, maar bieden ook een bescherming aan de bloedvaten.
Positieve invloed: ook op diabetes (olijfolie zou een rol spelen in de verbetering van het evenwicht van de bloedsuikerspiegel en zo leiden tot een betere gevoeligheid voor insuline). Het is tevens bewezen dat verzadigde vetzuren een negatieve, en olijfolie een positieve invloed heeft op borstkanker.

Klik hier voor onze gezellige workshop YOGA en de ITALIAANSE KEUKEN
Vanaf € 1695,- p.w.
Landgoed Misossero
1 tot 12 / 16 personen (incl. le Stalle)
Bekijk en boek
Vanaf € 1230,- p.w.
Casa Olive
1 tot 8/9 personen
Bekijk en boek
Vanaf € ,- p.w.
Casa Mimosa
2 tot 4 (evt. 6) personen
Bekijk en boek
Vanaf € 1097,- p.w.
Casa Aquila
1 tot 8 personen
Bekijk en boek
Vanaf € 1795,- p.w.
Villa Pettirosso
9 tot 12 personen
Bekijk en boek
Vanaf € 245,- p.w.
Le Stalle
Uitbreiding voor Casa Mimosa of Casa Olive
Bekijk en boek
Deze maatwerk website is gemaakt met de Websitemachine.nl tmp-achtergrond