Culinaire Verkenning

De Zuid-Italiaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke vleeswaren, verse vis en kaas- en worstsoorten.


Basilicata heeft geweldige ricotta, is bekend om haar caccio cavallo (kaassoort) welke te koop is in diverse jaartallen van rijpheid, maar ook staat Basilicata bekend om haar geweldige worstsoorten,
haar geweldige kruiden en haar verse groenten.

Veel restaurantjes bieden typisch lokale specialiteiten van het land en uit de zee. Heerlijk zijn de antipasti op basis van "aubergine onder de olie" of gevulde courgette en gevulde paprika.
Er zijn vele kleine restaurantjes waar vaak geen menukaart is, maar waar u kiest uit dagverse produkten. Natuurlijk komt uit dit gedeelte van Italie de beste pizza ter wereld. De prijzen zijn heel betaalbaar. 

 

 

 
Veel families fokken nog steeds hun eigen varkens en de slacht is een groot feest in Basilicata. Al in de oudheid prezen Romeinse schrijvers de lucanica (een vers varkensworstje). De hele worstjescultuur in Italië, zoals ook die in Norcia in de regione Umbria, vindt hier zijn oorsprong. U kunt meedoen met het maken van deze worsten en zo iets meekrijgen van die geweldige Italiaanse traditie. Heerlijk om bij een knappend haardvuur in een van de vele grotten in het stadje deze worsten na afloop te roosteren en proeven tezamen met een heerlijk glas wijn. Dit alles is o.a. mogelijk in de Cantine van Pettirosso of Misossero.

 

 

Senise staat vooral bekend om haar peperoni’s, vuurrode strengen paprika's, die in het najaar over de balkons van de huizen van de bewoners hangen.
Ook kunt u meemaken hoe deze peperoni’s worden gevlochten of gegrild of schoongemaakt en ingemaakt. De streek kent natuurlijk vele gerechten met deze dagverse peperoni’s! Ook heerlijk ook om mee te nemen.

Klik hier voor onze gezellige workshop YOGA en de ITALIAANSE KEUKEN
Vanaf € 1695,- p.w.
Landgoed Misossero
1 tot 12 / 16 personen (incl. le Stalle)
Bekijk en boek
Vanaf € 1230,- p.w.
Casa Olive
1 tot 8/9 personen
Bekijk en boek
Vanaf € ,- p.w.
Casa Mimosa
2 tot 4 (evt. 6) personen
Bekijk en boek
Vanaf € 1097,- p.w.
Casa Aquila
1 tot 8 personen
Bekijk en boek
Vanaf € 1795,- p.w.
Villa Pettirosso
9 tot 12 personen
Bekijk en boek
Vanaf € 245,- p.w.
Le Stalle
Uitbreiding voor Casa Mimosa of Casa Olive
Bekijk en boek
Deze maatwerk website is gemaakt met de Websitemachine.nl tmp-achtergrond